Zwanger week ..

Zwanger week 29

Vanmorgen weer bij de verloskundige geweest. Voor de eerste keer kon m’n moeder niet mee dus ging oma gezellig een keertje mee! De “om de 4 weken langskomen” is nu om de 3 weken geworden, daarna 2 en op t einde elke week.

3kg aangekomen in een maand, ik vond het erg veel maar ze zei dat het helemaal netjes was. De baby groeit ook goed en haar hartje klopte mooi.

Over 11 weken is de mini er al! Of eigenlijk over 9tot13 weken. Mijn gevoel zegt wel dat ze of op precies de datum (23-11-2017) geboren wordt of 1 tot 2 dagen later. Maar mijn gevoel heeft het vaker mis dus dat zegt niks haha.

 

Dinsdag kwam er een vrouw van kraamzorg voor de intake. Ik weet niet 100% zeker of ik een kraamhulp wil. Mijn moeder neemt 4 weken vrij als de baby geboren is en ik heb denk ook niet echt zin in iemand om me heen die ik niet ken. Omdat ik thuis woon gaat ze geen boodschappen doen of eten voor me maken dus in principe heb ik der – op het checken van eventuele hechtingen na dan, niet nodig :)..

Tenzij ze even een onwijs knappe man sturen natuurlijk. Dan boek ik er wat uurtjes bij Hihi.

Ik kon wel doorgeven dat ik geen stagiaire wil en ook niet iemand die rookt. Alles is goedgekeurd er moeten alleen nog 2 thermometers aangeschaft worden.
Ook vertelde ze mij dat ik pas na 4 weken mag kolven (ik ga borstvoeding geven.) Kolven wil ik erbij gaan doen omdat ik niet openbaar in m’n blote boobies ga zitten. Echt geen enkel probleem als andere moeders dit wel doen hoor, zéker niet. Maar ik vind het niet fijn.
Ik mag na die 4 weken 1 voeding per dag, maar niet veel, met de fles geven. Of eigenlijk kunnen mijn moeder of zusje dit dan doen want die zullen dat vast leuk vinden!

Afgelopen weekend heb ik een heerlijk weekend met vriendinnen gehad. De foto in klederdracht ging niet door want dat moesten we reserveren dus daar komen we een andere keer op terug. Hopelijk zien we dan wel Nick en Simon want ze moeten natuurlijk wel snappen dat ik hun nummer 1 fan ben. No shame. Het is zo fijn om er af en toe met vriendinnen lekker op uit te gaan. Lachen tot zelfs de baby buikpijn krijgt. Ik geniet echt van deze momenten en ik hoop dat als de baby er is deze nog leuker worden.


Deze week er ook achter gekomen dat stres voor de baby onwijs slecht is. De persoon door wie dat kwam voorlopig dus even uit mijn leven geschrapt, want m’n baby gaat voor alles en iedereen. Na bijna 24uur begon ze eindelijk weer te bewegen. Ik maakte mij wel een beetje zorgen over dat ze zolang niet meer bewoog.
Écht geen energie meer verspillen aan mensen die het niet waard zijn.
Nu is ze gelukkig weer lekker druk en geniet ik dubbel van elk trapje dat ik voel. Zelfs de schoppen in mijn ribben neem ik graag voor lief.

Gelukkig heb ik wél de liefste vriendinnen en ouders. Zij zorgen er mede voor dat de mini veilig en geliefd kan opgroeien in het huis waar ik nu woon. Binnenkort samen met mijn stiefvader de box schuren en verven zodat ook die klaar is voor gebruik. Ook is ergens volgende maand mijn babyshower! Zó leuk en zo benieuwd hoe dat is, wie er komen en wat we gaan doen.

 

Voor mijn enige heel vervelende zwangerschapskwaal – maagzuur, nu toch maar een middeltje aangeschaft wat het weghaalt. Zó vies maar ik kan nu wel doorslapen dat is al heel fijn. De 2 liter melk per dag hielp niet goed genoeg meer, vooral ’s avonds niet.
Maar verder gaat alles nog steeds helemaal goed met mij!
Hier nog een spiegel foto van afgelopen week. Mijn buik is hard gegroeid en dat zal nog wel erger worden aankomende weken!
Geen schaamte voor mijn prachtige unicorn sloffen van de Primark. Oh ja en het plastic zakje naast me op de grond. Te lui nog een foto te maken zonder dat op de achtergrond dus kijk er maar door heen xxxxx


De naam die ik (en 2 vriendinnen voordat ik boze appjes krijg hihi) koos in juni is nog steeds niet veranderd. Soms noem ik haar zelfs al zo. Ook mijn moeder en vriendinnen geven haar die naam al dus ik denk ook niet dat het nog zal veranderen.
Zal ik jullie dan toch 1 mini hint geven?

….

Ze zal twee namen krijgen in plaats van 1. Of ze vernoemd wordt of dat de namen beide worden uitgesproken dat zeg ik nog lekker niet. SPANNEND HE

Hiermee sluit ik direct de blog af voor deze week.
Volgende week ben ik alweer 30 weken zwanger.. (Hier had een shock poppetje gestaan maar die kan ik niet toevoegen)

Oké dit was het echt.
Tot volgende week!
Liefs, Kirsten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *