Zwanger week ..

Zwanger week 16

Ik krijg steeds vaker het besef dat ik de juiste keuze gemaakt heb 11 weken geleden.
“Nee ik wil geen kindje weghalen van 5 weken.”
“Ja kies effe wat je wilt, dan weet ik of ik nog moeite voor je moet doen.”
” …”
Normaal gesproken trek ik mij best wel aan wat mensen van mij vinden of over mij zeggen. Ik werd een egoïst genoemd door mijn ex-schoonfamilie en het was een wraak actie naar mijn ex toe dat ik expres een kind houd terwijl hij dat niet wilt.
Ik denk dat je je haast niet kunt voorstellen hoe opgelucht ik ben dat ik mij daar niets van heb aangetrokken. Want door mijn “egoïstische wraak actie” wel door te zetten, heb ik over 168 dagen MIJN eigen baby in mijn armen. En ook hoef ik gelukkig nooit van mijn leven, ieder weekend en elke vakantie op een Nederlandse budget camping te zitten. Want ooooh dat is zó leuk als je kinderen hebt.. Niets tegen campings hoor, maar dat is dus écht even helemaal niets voor mij.

 Het alleenstaande moederschap zal mij heus bevallen! En echt alleen ben ik natuurlijk niet. Mijn eigen gezin en mijn geweldige vriendinnen helpen mij onwijs veel.

De baby is voor iedereen nu nog 8 dagen onzijdig, daarna weet ik eindelijk wat het word! Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig. Baby namen bedenken is alleen echt een onwijze ramp. Zodra ik denk dat ik een leuke naam bedacht heb ga ik toch weer twijfelen. De naam is natuurlijk wel voor het hele leven hetzelfde. Ik wil niet iets dat rijmt op een ‘scheldwoord’ dan word het hoe dan ook geplaagd op school. Ook wil ik geen naam dat boven in de top 10 staat want dan komt hij/zij in de klas met 5 kinderen die ook zo heten.. Oh oh oh wat moeilijk.

Ik heb wel bijna alle meubeltjes al gekocht/gekregen voor de baby! Afgelopen dinsdag naar de Ikea geweest met mijn moeder en daar en commode gehaald (én zelf in elkaar gezet, wat een werk! Maar na het in elkaar zetten van een Ikea kast kan je de hele wereld aan, toch?!). Het ledikantje staat al te wachten op zolder en de kinderwagen word binnenkort besteld. Het enige wat ik geloof ik nog nodig heb is een tummytub/badje. Dus als iemand toevallig iets voor mij weet stuur me maar een berichtje alsjeblieft :-)!

Morgen ochtend heb ik een sollicitatie gesprek voor een baantje voor van de zomer, spannend!
In mijn volgende blog-post vertel ik jullie wat het geslacht is. De blog komt dus 1 dagje later online. Hebben jullie al een idee wat het zal zijn?

Tot volgende week!
Liefs, Kirsten

xxxxxx

8 reacties

 • Naomi

  Ben je niet bang als de baby er eenmaal is, je ex toch de baby wil zien en hij deels voogdij wilt? Misschien zou je daar wel meer informatie over kunnen zoeken hoe je dat kunt voorkomen.. hij is en blijft de biologische vader en ik zou ook niet voor je willen dat je daar straks problemen mee krijgt. Als hij de waarde er niet van inziet van een kostbaar leventje dan verdient hij het niet om vader te zijn! Je hebt een hele moedige, goeie keuze gemaakt! En zo mooi dat je zulke lieve vrienden en familie om je heen hebt die je steunen.

  Groetjes, Naomi.

  • Kirsten93

   Hi Naomi,

   Hij wilt het kind niet erkennen & als hij dat wel opeens zou willen ga ik daar geen toestemming voor geven.
   De Nederlandse wet zit voor mij nu heel gunstig in elkaar namelijk. Ik hoef ook geen alimentatie van hm want zo lang ik dat niet krijg of aanvraag heeft hij geen rechten. En mocht dr een rechtzaak komen heb ik gelukkig heel veel bewijs en argumenten dat het kind niet goed af is in zijn huis! 😀

 • Yuki

  Wat leuke blog heb je, ik ben nu 9 weken zwanger en geniet helemaal van lezen van je blog. Mijn vriend (ja we hebben nog maar voor hoe lang…. geen idee) hij wilt ook dat ik ons kind laat weg halen. Zijn tante noemt me gestoord en de rest van zijn familie weet nog niet… waarschijnlijk ben daar nooit meer welkom :’) maar kiezen tussen 2 dingen waar je van houd is echt zo lastig, ik wil hem niet kwijt. Maar ons kindje ook niet. Hij behandeld me nu echt als stuk vuil heeft me 4x in 1 week laten zitten… doe je toch niet als je van iemand houd.. maar toch lukt me niet om het uit te maken, want dit doet natuurlijk ook pijn.

  • Kirsten93

   Hi!

   Dankjewel! Lief om te horen. En wat naar dat jouw vriend zo achterlijk, sorry, reageert. Ik wilde mijn kindje ook niet laten weghalen omdat ik zo veel om mijn ex gaf. Ik wist nadat ik de keuze had gemaakt het kindje te houden dat het een goede keuze was. Ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie is maar denk er alsjeblieft goed over na! Ik ken een hoop meiden die ontzettend veel spijt hebben, zelfs al is t jaren geleden, dat ze hun kindje hebben laten weghalen. Veel mensen doen namelijk onwijs nuchter over een abortus maar er zit een enorme nasleep aan vast. (Heus niet bij iedereen maar bij vele wel).

   Voor je eigen geluk kiezen is uiteindelijk het beste voor je!
   Denk er goed over na, een abortus kan je niet terug draaien.

   Liefs, Kirsten

   • Yuki

    Nee ik laat absoluut me kindje niet weg halen, ik weet99% dat er spijt van zou krijgen Haha ook hou ik nu al te veel van me kleine wonder Maar de liefde voor me vriend is ook ontzettend groot, dus allemaal wel pijnlijk helaas

 • Nina

  Hi Kirsten, ik kwam via Twinkelbella bij jouw blog terecht. Je hebt groot gelijk dat je voor je kindje kiest! Ik ben single moeder van een jongetje en dat de vader het niet heeft erkend geeft mij zo veel rust… Geniet lekker van je zwangerschap!

  Groetjes,
  Nina

  • Kirsten93

   Hi Nina!

   Ja ik ben ook onwijs blij dat mijn ex mijn dochtertje niet wilt erkennen. En als die het opeens wel wilt, jammer voor hem maar ik ga geen toestemming geven daarvoor.
   Ik ga en ben zeker aan het genieten van mijn zwangerschap.
   Dankjewel voor je berichtje.

   Liefs, Kirsten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *