Dagje uit

Naar de Efteling met een dreumes

Naar de Efteling met een dreumes.
Is dat te doen? Ben je gebonden aan het carnaval festival of mogen ze toch in veel meer?
Je leest het in mijn nieuwe blog!Wij zijn nu in totaal 4x naar de Efteling geweest. En alle vier de keren waren onwijs leuk. Voor mijn verjaardag besloot ik geld te vragen zodat ik een abonnement kon aanschaffen. Het is iets minder dan een uur rijden. Voor een abonnement betaal je €225 incl abonnement op het parkeren. Zou ik dit zonder abonnement doen betaal ik €42 voor het kaartje en €12,50 voor het parkeren. Dus met een snelle rekensom heb je het er na de 4e keer uit.

Maar dus: naar de Efteling met een dreumes.
Je zal je verbazen in hoe veel attracties kleine kinderen mogen. Eigenlijk mogen ze in álles behalve de achtbanen. In de bobslee mogen ze wel, alleen gaat deze achtbaan in september weg. Wij zijn er nog gauw een keertje in geweest. Ik wist niet wat Emma er van zou vinden maar ze vond het ge-wel-dig. Over 30cm gaat ze dus met mij in alle achtbanen! Dat is zeker.

We zijn in de “polka marina” geweest. Dit is een ‘kinderachtbaan’ met kleine bootjes die snel in een rondje achter elkaar aan “varen” super leuk! Het grote schommelschip staat er naast. Ook hier zijn we in geweest! Kinderen onder de 1.20m moeten met begeleiding mee. We zaten in het midden van het schip. Emma vond het toch best een beetje spannend dat gevoel in haar buik maar straalde geen angst uit.

Attracties zoals symbolica, carnaval, droomvlucht & fatamorgana waren hier ook favoriet! Ook hier mogen kleine kinderen dus in. Hoe sneller hoe leuker is het bij Emma dus ik waagde het erop dat ze in monsieur de kannibaal durfde. En jáwel! Gillen van pret.

Ik gokte het er elke keer op dat ze zonder slaapje kon, maar in de kinderwagen heeft ze elke keer een klein uurtje geslapen, super fijn want dan zit ze daarna weer vol energie. We zijn ook nog in Villa Volta en in de grote draaimolen geweest.
“Slak rijden” boven het Lavenland was ook heel leuk!

We hebben niet eens alles gehad want er zijn nog veel meer attracties waar jonge kinderen in mogen. Denk aan de panda droom, speeltuin, zweef molen, spookslot, sprookjesbos én de piranha! Ik had geen zin in natte kleding dus die sloegen we maar over.

Wij zijn dus echt te spreken over de Efteling en over de hoeveelheid attracties waar kleine/jonge kinderen in mogen.

Ons abonnement loopt tot en met 22 augustus 2020 (mooie datum wel) wie weet zien we jullie een keer!
Hieronder nog wat foto’s van onze laatste twee dagen. En heb je vragen? Stel ze gerust!

Liefs, Kirsten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *