Zwanger week ..

Zwanger week 19

Donderdag 29 juni. Wat gaan die maanden eigenlijk ook onwijs snel?! Vanmiddag heb ik mijn diploma-uitreiking en daarna hoef ik nooooit meer naar school!
Misschien bedenk ik mezelf wel over een paar jaar dat ik toch opeens nog wat wil gaan studeren maar dat hele leenstelsel spreekt mij niet echt aan. Ik heb nu gelukkig €0 aan schulden van school. Ik mocht van mijn moeder nooit geen stufi lenen (wat ik onwijs stom vond want heel mijn klas leende en ik moest leven met €80 in de maand), maar nu onwijs blij dat ik dus niets terug hoef te betalen.

Ik krijg heel vaak de vraag of ik al cravings heb naar raar soort eten. Nou, eigenlijk niet. Ik heb een periode gehad dat ik alleen maar roze koeken wilde. Toen werd het eventjes frikandel toen gekookte aardappelen met jus dus in principe ben ik ben gevarieerd bezig.
Van het idee dat er (geloof er niets van) vrouwen zijn die haring met slagroom willen eten word ik rustig misselijk. Misschien veranderd mijn eetlust nog want ik moet nog 21 weken.

21 weken .. dat is gewoon bijna op de helft. Ik kan wel zeggen dat ik dat echt zooo onwijs snel gegaan vind (vind gegaan? Wauw, ik kan geen Nederlands meer.) Verder vind ik mijn buik nog steeds niet zwanger en voel ik de baby nog steeds niet. Ik moet er trouwens soms echt nog aan wennen dat het een meisje is hoor! Ik zeg elke keer hij/het als ik erover praat.
De stapeltjes roze kleren worden wel steeds hoger in mijn kast. Ik vind het zo leuk om lekker te shoppen voor mijn eigen mini-me. Afgelopen week was er ook enorm veel uitverkoop in de stad en dan kan ik het echt niet laten toch maar iets mee te nemen. Want ja, je kan maar nooit genoeg rompertjes hebben toch? En spenen? Ik heb er al 6 want stel ze raken kwijt. Zal je zien krijg ik er eentje die kiest voor der duim. Ook zei ik altijd; ‘Nou als het een meisje word ga ik dus echt niet alles roze kopen hooooor’ Yes. Mislukt. Alles is roze. Maar er zijn heel veel verschillende soorten roze..

Verder gaat met mij alles goed! Als ik wel eens hoor dat vrouwen vertellen dat ze de gehele zwangerschap zich ziek hebben gevoeld ben ik toch wel even blij dat ik dit niet heb. Nu direct opzoek naar iets van hout om dit af te kloppen.
Ik heb wel echt nu 2 weken af en toe last van brandend maagzuur heel naar. Maar zo’n 2 liter melk helpt er wel tegen hoor.

Voor nu ga ik mij klaar maken en voorbereiden op de diploma-uitreiking want ik heb er toch wel zin in! De ‘laatste’ keer mijn lieve klasgenoten zien. Vast niet. Met de leuke mensen ga ik sowieso nog afspreken en er komen er een aantal op mijn babyshower! Ook zijn de dagjes dierentuin/kinderboerderij en zwembad al gereserveerd voor als de baby er is dus dat komt allemaal goed.

Voor nu zeg ik ajuuus Grafisch Lyceum Rotterdam.
En voor jullie; tot volgende week!

** TROUWENS! Ik ben ruim 8uur bezig geweest om mijn blog wat overzichtelijker te maken dus als jullie even naar www.mijngelukje.nl gaan en op facebook laten weten hoe je het vind is dat leuk :D. Die 8uur had natuurlijk gewoon 30 minuten kunnen zijn maar aangezien ik er echt geen bal van begreep, duizend sites heb opgezocht en werd afgeleid door filmpjes over eten, duurde het allemaal wat langer. Maar het is gelukt en daar gaat het uiteindelijk om.

 

 

xxxx
Liefs,
Kirsten.

4 reacties

 • Naomi

  Leuk geschreven! En gefeliciteerd met het behalen van je diploma’s en dat je eindelijk van school af bent Haha. Wat mij heel erg hielp toen ik zwanger was, tegen (ontzettende
  ) maagzuur, was Rennies. Is ook niet schadelijk voor de baby en helpt vrijwel meteen.. van melk kom je namelijk wel wat meer aan Haha, en de melk hielp op een gegeven moment niet meer!

  Groetjes, Naomi.

 • nelleke

  Idd tijd gaat snel. Voor je het weet heb je je prinsesje in je armen. Vergeet niet je moet er wel wat voor doen. Ga nu genieten van je diploma uitreiking. Heel veel succes.

 • Yuki

  Gefeliciteerd met je diploma, ik zou aankomende aug naar glr gaan maar heb door me zwangerschap opleiding afgezegd best jammer wel (besproken met me familie en leek ons beter omdat me wss wanneer me kindje er is er toch niet op kan focussenen en school weer zal verpesten)

  Zwangerschap kwaaltjes zijn bij mij echt te erggg ahhh wordt er gek van 🙁

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *