Zwanger week ..

Zwanger week 33

Al 231 dagen zit mn mini veilig in mn buik. Inmiddels zitten we dus alweer in week 33.

Het klinkt zo lang maar het lijkt zo onwijs kortgeleden dat ik erachter kwam dat ik zwanger was. M’n mini meisje dat zich stiekem vast nestelde in mijn buik en daar echt wilde blijven zitten. Gelukkig is het altijd moeders keuze die telt en mag ze over 7 weken op de wereld komen.

Een week geleden had ik een afspraak bij de verloskundige daar vertelde ze mij dat ik géén bekkenpijn heb maar bandenpijn. Een hele nare pijn waar je helaas niets aan kan doen. Bandenpijn is niet schadelijk om mee door te lopen, bekkenpijn daarin tegen wel. Wat dat betreft dus wel een meevaller. Ik mag wel als ik het niet meer volhoud 2 paracetamol innemen.

Ook was mijn buik precies 32 cm “lang” vanaf m’n navel tot m’n schaambotje gemeten. Als dit getal klopt met het aantal weken dat je zwanger bent is dit helemaal goed. Ook was ik 2kg aangekomen in 3 weken tijd. Ook helemaal goed. Ik zit nu voor de geïnteresseerde op +8 kg. Volgens mij best netjes als ik zo via Facebook om mij heen lees. Daar tikken sommige al ruim de 20kg aan met 33 weken. Wat wel fijn is dat de baby 2kg is, 2 liter extra bloed in mn lichaam, 2 liter vruchtwater en natuurlijk wat extra vet. Dus op zich als ik net als nu normaal en gezond blijf eten en straks lekker ga wandelen dan is die 8kg er zo weer vanaf.

Tijdens het voelen van mijn buik pakte m’n verloskundige opeens mijn handen en legde ze onderin in mijn buik. “Beweeg je handen eens”. Ze had mijn handen om het hoofdje van de mini gelegd en die kon ik onwijs goed voelen als ik zachtjes mijn handen heen en weer bewoog. Onwijs bijzonder maar ook doodeng! Al krijgen ze er niks van toch een gek idee dat je het hoofd van je ongeboren kind aan t shaken bent.

Verder zit ik in mijn nesteldrang periode. Zijn ze thuis wel blij mee natuurlijk al word ik er zelf een beetje gek van. Ik kan elke dag wel weer met de stofzuiger door het huis razen en alle schoonmaak doekjes opmaken aan de kozijnen en deuren. Misschien wel handig voor mijn hond dat dit wat vaker gebeurd nu. Die piest namelijk al in de woonkamer als je het woordje “stofzuiger” zegt. Als je hm pakt krijgt ze bijna een totale beroerte.

Afgelopen dinsdag heb ik mijn allereerste babywasje van mijn leven gedraaid. Even een mijlpaal momentje voor mezelf. Met de kleertjes wacht ik nog even maar de hydrofiele doeken waren aan de beurt. Zelfs hier kon ik al over twijfelen. 30 graden handwas kwam ik nog wel uit op de wasmachine maar dan. Wel in de droger? Niet in de droger? Ophangen? strijken?! Gelukkig bestaat Instagram met heel veel insta-moeders die mij binnen 1 seconde hun ervaring konden vertellen dus was mijn baby-was-paniek snel voorbij.  Toen ik aan de schone doeken rook dacht ik opeens; wow dit word gewoon de geur die ze met zich mee zal dragen.. zo raar.


Gisteren had de Etos een aanbieding op de billendoekjes. 1 doos met 6 pakken doekjes voor €4, normaal €11 nog iets. Scheelt toch een hoop? Ik mn wekker gezet want wist niet hoe snel zoiets zal gaan aangezien er in de kleine lettertjes stond dat je maximaal 10 dozen mocht. MIJNGOD maar goed ook dat ik mijn wekker gezet had want de hele Etos stond bomvol met vrouwen die doooozen doekjes gingen halen.. ik kon amper de winkel nog in zo vol stond het. Ik wilde drie dozen halen en die heb ik gelukkig weten te bemachtigen. Scheelt toch weer €22! Geen idee hoe lang je er mee zal doen maar ik kan voorlopig even vooruit. De aanbieding is drie dagen maar ik gok zomaar even dat t na een uurtje of twee wel allemaal wel op was.

Eigenlijk was dit mijn week 33! Afgelopen week heb ik nog wel wat leuke spulletjes – aanbiedingen gekregen met betrekking tot mijn blog maar dit is nog niet binnen of kan ik nog niets over zeggen (spannend he), dus dat komt nog!

 

Tot volgende week!

Liefs,
Kirsten

2000gram
41cm
49 dagen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *