Zwanger week ..

Zwanger week 31

31 weken zwanger. En vandaag gooi ik er even een klaag-blog tegen aan. Want eerlijk is eerlijk. Soms even klagen lucht echt wel op.

– ik HAAT de bekkenpijn die ik nu bijna 2 weken heb. Het is alsof ik 4 jaar lang in een split heb gezeten.
– Mensen die ongevraagd aan je buik zitten.. afstand pls. Ik ken u niet? En al ken ik u wel het is niet echt gepast zomaar uw hand op mn buik te parkeren.
– “ZIJN HET ER GEEN TWEE?” nee.
– “Hoe zie je je toekomst voor je?” Ik weet niet eens wat ik morgen ga eten.
– Plassen, naar bed én wéér moeten.
– Filmpjes kijken van een geboorte. Waarom doe ik dit 🙄
– Om vervolgens bijna te huilen.
– Zo’n trek hebben in carpaccio dat je er chagrijnig van word.
– Vegetarische filet american dat niet naar niet vegetarische filet american smaakt. Maak ’t dan ook niet na.
– “Heb je een ballon ingeslikt” .. ………
– Adviezen van jan en alleman. Ik voed graag zelf mijn kind op en zie vanzelf wel of het werkt of niet. (Geen suiker geven geen vlees geven niet samen in jouw bed blabla)
– Mn buik die zo dik wordt dat ik denk dat dit nooit meer goed zal komen.
– Ook al ben ik “nog maar” 6kg aangekomen.
– Mn huid dat voelt alsof het uit elkaar gaat scheuren. Zo naar.

Oke dat was het geklaag weer! Verder gaat alles super. Het last hebben van mijn bekken is gewoon echt even een tegenvaller. Ik weet dat ik ervoor naar de fysio kan hoor maar dit ga ik eerst even overleggen met mijn verloskundige waar ik volgende week weer heen ga met mijn oma. Verder ligt de mini geloof ik al gedraaid met dr hoofd naar beneden. Mijn ribben mogen er namelijk ook érg aan geloven. Het lijkt soms zelfs alsof met met dr tenen erdoorheen probeert te douwen en vervolgens vast zit en met geweld zich terug trekt. Ook gooit ze soms haar hele leven naar de rechterkant van mijn buik. Hieronder een foto dan zien jullie wat ik bedoel.

Dit doet ook echt zeer?! Gelukkig heb ik nog geen zwangerschap striemen gekregen. Ik hoop ook zo dat mij dit bespaard blijft. Ik smeer twee keer per dag met een “mama balsem” van Rituals. Al zegt de helft van de mensen dat het smeren niks uit maakt en dat t toch wel scheurt maar ik houd nog even goede hoop.

Een paar weken geleden had ik met mijn moeder in een stoffenwinkel in Rotterdam een onwijs leuk stofje gehaald. Hiervan heb ik afgelopen zondag een broekje gemaakt. Na veel oefenen op oude shirtjes krijg ik het eindelijk onder de knie! Ik kan uit de stof nog 1 broekje halen dus die maak ik denk ik een maatje groter dan kan ze hem gewoon nog een paar maandjes aan. Een leuk wit shirtje erop, bijpassende haarband en shinen maar.

Vorige week kwam ik er achter dat er meer dan 1300 verschillende mensen mijn blog lezen! Zooooo veeel! Ik kan niet precies zien wie het zijn dus mocht je via Facebook op mijn blog terecht komen geef even een like op het berichtje!

Dit was mijn week 31. Nog 9 weken, of 11 of 7 en dan is ze er! Ik ben echt ook voor mezelf heel blij dat ik elke week (vanaf week 12) een blog heb bijgehouden. Dit kan ik later op elk moment weer terug lezen.


Een kleine biologische “vader” update. Een paar maanden geleden heb ik hem een berichtje gestuurd met de vraag of die nog 1x een kans wilde pakken voor de baby om af te spreken en te praten. Deze afspraak is er gekomen en zijn vriendin moest en zou 8/10x mee komen als die haar zal zien. Ik heb drie keer diep gezucht en dit goed gekeurd. Nu heeft hij, helaas voor de mini, afgelopen woensdag nacht toch besloten niets met ons te maken te willen hebben. Hij is kwaad op mijn vorige blog (daar waarin ik blij ben dat ze niet op de scouting hoeft). Ik geef het bij deze ook gewoon op. Mn meisje weet van elke afspraak af en van iedere x dat ik het heb geprobeerd haar “vader” in haar leven te krijgen en iedere keer dat die het toch niet meer wilde. Nou ja, ze weet er vanaf wanneer ze oud genoeg is het schriftje te krijgen waar ik álle belangrijke dingen in heb geschreven voor haar.
Onvolwassen is het enige woord wat in mij op kan komen. Ik haal mijn schouders op en ga verder. Dan niet. We komen er ook wel met zijn tweetjes.
Dit boek is nu gesloten en openen we niet meer opnieuw.


Liefs, Kirsten ♥
Volgende week zorg ik voor een vrolijkere blog

4 reacties

 • Karin

  Powermama! Iemand in mijn omgeving heeft het ook allemaal alleen gedaan. Makkelijk? Echt niet. Maar jullie komen er, met hulp van je familie, heus wel! Zet ‘m op, jij bent gewoon een topper!

 • Nikki

  Blijven smeren! Hier ook gesmeerd en heb geen enkel striemetje, geen idee of dat de truc was maar baadt het niet dan schaadt het niet.

  Verder zou ik idd zsm naar de fysio gaan voor je bekken, t zijn vaak kleine dingen die heel veel kunnen helpen. Ook hier, baadt t niet…

  Liefs

 • Martyn

  Ik kan over het eerste gedeelte van deze blog niet ja-knikkend meepraten, haha. Maar, wat de “vader” betreft vind ik het immens bijzonder hoe sterk je daarin staat.
  Heel veel kracht ook toegewenst wanneer het ‘even’ niet lukt!
  X

 • Brenda

  Erg leuk om je blogs te lezen! Zelf mogen we 4 nov een meisje krijgen. Herkenbaar geklaag ook! Ik dacht minstens dat ik invalide zou worden maar na 2 pijnlijke fysio behandelingen had ik nergens meer last van! Dus zeker een aanrader.
  Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *