Extra

working mom

Als alleenstaande moeder krijg je allerlei subsidies, helaas krijg je er geen geldboom bij en moest ik ook écht zelf aan de bak.

Op 4 september 2018 heb ik mijn kvk aangevraagd en werd mijn eigen bedrijfje een feit.
Ik ben eigen baas van Kirsten Blok Fotografie.


Ik heb fotografie altijd al leuk gevonden, vroeger ging ik ‘foto-shooten’ met vriendinnen. Met een klein compact cameraatje van Samsung kon ik de hele dag zoet zijn. De foto’s bewerkte ik op een of andere gratis online site en plaatste ik op mijn Hyves pagina. Toen ik in 2010 was geslaagd voor mijn MAVO diploma kreeg ik van mijn moeder en stiefvader een spiegelreflex camera. Ik voelde mij direct een fotograaf en was er maanden zoet mee.

Augustus 2014 begon ik met de opleiding fotografie op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Mijn camera was best verouderd en ik wilde graag een nieuwe. Van mij Jumbo salaris heb ik toen een nieuwe canon aangeschaft. Tijdens mijn opleiding had ik redelijk wat fotoshoots en vond dit ook echt heel leuk om te doen.

In mijn examenjaar werd ik zwanger, ik maakte de opleiding af maar mijn fotografie stond op een laag pitje. Ik had geen zin meer foto’s te maken en was het plezier erin verloren.
Heel af en toe deed ik nog een fotoshoot maar veel minder als voorheen. Omdat ik als alleenstaande moeder zelf verantwoordelijk ben voor het geld dat er per maand binnen komt moest er iets veranderen. Ik begon langzaamaan weer meer fotoshoots te doen en ik begon het steeds weer leuker te vinden.

Nadat ik mijn kvk had aangevraagd leken de shoots wel binnen te stromen! Ik werk alleen op de vrijdag, zaterdag en zondag. Door de weeks werk ik ook – bewerk ik foto’s – maar heb ik geen fotoshoots. Zo hoef ik Emma niet naar een kinderdagopvang te brengen maar kan familie op haar letten. Het voelt goed om mijn eigen geld te verdienen. Voor de maand oktober zitten alle zaterdagen al vol, nog een enkele vrijdag of zondag is te boeken. Nemen jullie een kijkje op mijn nieuwe site? Dat vind ik leuk! www.kirstenblokfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *