Extra

Wat voor moeder wil ik worden?

Ik ben de vraag “Wat voor moeder hoop je te worden?” best vaak tegen gekomen.
In deze extra blog ga ik deze vraag voor jullie proberen te beantwoorden.

Een van mijn eigenschappen is dat ik erg zorgzaam ben. Dit ben ik in relaties heel erg geweest en naar vriendinnen toe. Ik ontferm mij graag over iemand en het voelt voor mij goed als ik de persoon ben die zorgt dat het weer beter gaat.

Omdat ik de enige ouder ben voor mijn dochter hoop ik alles goed te kunnen doen. En natuurlijk verloopt geen enkel ouderschap vlekkeloos, zelfs al zouden er 100 ouders het kind opvoeden. Maar met goed bedoel ik meer; haar alles kunnen geven wat ze nodig heeft.

Ik vind een ritme belangrijk voor een kind. Ik zie soms ouders hun kind van 3 pas om 22:00 naar bed brengen, ieder zijn eigen opvoeding natuurlijk, maar ik vind dit erg laat.
Ik wil dat ze weet wat ze aan mij heeft, dat ze weet dat ze mij kan vertrouwen en ik er altijd voor haar zal zijn. Ook hoop ik dat ze begrijpt waarom de situatie voor haar anders is als bij andere kinderen. En misschien heb ik tegen die tijd wel een nieuwe vriend hoor en weet ze niet beter dan dat dat ‘papa’ is. Ik zal nooit tegen haar liegen of het mooier praten dan dat het is.

Ik wil haar mama zijn, niet haar beste vriendin. Ook al word ik jong moeder ik vind niet dat je jezelf als ‘beste vriendin’ aan je kind moet koppelen. Ook bij dit is het ieder zijn eigen ding,
maar ik vind het een beetje ongezond. Al spreek ik nu over heel veel jaren later.
Aan het begin ben je dit natuurlijk wel, maar op een gegeven moment zou dit, vind ik, moeten minderen.

Ook zie ik wel eens moeders in de supermarkt in deze situatie:
“mam mag ik snoep?”
“Nee we hebben thuis snoep.”
“ JA MAAR DEZE NIET!!”
“Nee je krijgt het niet.”

En vervolgens loopt het kind met moeder én snoepzak de winkel uit?
Nou sorry. Dat wordt het bij mij niet. Zeg ik nu, maar nee, ik denk dat ik wel mijn poot stijf kan houden in zo’n situatie.

Ik merk nu dat ik deze vraag ‘lastig’ vind om te beantwoorden. Ik weet allemaal wel wat ik wil en hoe ik het voor mij zie, maar ik weet natuurlijk niet wat te toekomst zal brengen.
Als ze later alles maar zal begrijpen en trots op mij zal zijn dat ik vanaf moment 1 voor haar heb gekozen. Voor haar en mijzelf heb besloten een geweldige toekomst op te bouwen.
Want ik heb gekozen voor het wonder dat nu aan het boxen is in mijn buik. En ik had dit nooit niet willen missen. En natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn maar daar slaan we ons ook wel weer door heen. De belangrijkste stap in mijn leven heb ik gezet. En ik zal mijn eigen voetstappen maken in een spannende maar mooie toekomst met zijn tweetjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *