Dagje uit

Village Nature Paris

Wij zijn gisteren thuis gekomen van 5 dagen en 4 nachtjes Centerparcs. Village Nature Paris om precies te zijn.
In deze blog lees je mijn ervaring met dit park.

Maandag middag om 16:00 mochten we  ons huisje in, Zonde eigenlijk dat dat zo laat is want dan mis je vrijwel al een hele dag..
We kwamen rond 15:00 aan na een goede reis vanaf Den Haag. We hebben de auto zo dicht mogelijk bij het zwembad geparkeerd, onze zwemspullen meegenomen en nog even 1,5 uur wezen zwemmen.

Het zwembad was netjes, groot en voor zowel kleine kinderen als volwassenen genoeg te doen. Wij zijn buiten de (Nederlandse) vakantie gegaan, dus het was ook niet heel druk. Ik zelf ben vooral buiten geweest. Ze hebben er heel fijne ligbedjes en het zonnetje was zeer aanwezig de dagen dat wij er waren.

Bij het binnen zwembad heb je baby-peuter gedeeltes met heel laag water, veel glijbanen en diep water.
Buiten heb je ondiep water (0,80cm) en dieper water van 1,20m. Buiten is er 1 glijbaan. Deze is vanaf 1.20m dus Emma mocht daar niet vanaf. Bij een andere centerparcs waar wij 2 jaar geleden waren en waar ze dus nog veel korter was mocht ze wel.


Wij hebben een VIP accommodatie gekozen. Je hebt de VIP huisjes als normaal huisje of als appartement. Ik koos voor het huisje. Je kan er met 6 personen in. Je hebt dan een kamer met 2x 1 persoonsbed, een kamer met een 2 persoonsbed én in de woonkamer kan je de bank tot 2 persoosnslaapbank trekken. Dit lijkt mij alleen niet heel lekker liggen.

In het huisje zit een prima keukentje met inductie kookplaat, magnetron, koelkast met klein vriesgedeelte, vaatwasser en tig kastjes met pannen, bakjes, sla drogers(?), borden, bekers, glazen en bestek.

Er zijn 2 badkamers, badkamer 1 heeft een toilet, wastafel en douche.
Badkamer 2 is een badkamer ensuite en heeft een groot bubbelbad, wastafel met grote spiegel en een regendouche. Aan de badkamer grenst nog een los toilet.

Steven en ik sliepen natuurlijk in het tweepersoonsbed dat grenst aan de badkamer.
De kamer heeft ook een (smart)tv. Wij kregen het alleen niet voor elkaar Netflix of videoland te streamen, dat was wel een tegenvaller!

Ook is er een tv in de woonkamer en grenst je tuintje aan een meer met zwanen en eenden.
Het park is relatief nieuw (2017). Wel vond ik dat er echt wel wat achterstallig onderhoud was én niet heel netjes schoongemaakt. Zo was bij de slaapkamer waar wij sliepen een grote lekkage geweest. Eerst snapte ik niet hoe dat kon want het was enkel nat geweest op de grond en de plinten maar toen ik had gedoucht in de douche die grenst aan de slaapkamer werd het al gauw duidelijk. Het water stroomde direct de slaapkamer in.. Er is ook geen wand of gordijn dat het water tegenhoudt. Ook was de muur bij het bad kapot, gewoon gesloopt door een eerdere bezoeker. Nu zijn dit maar kleine dingetjes die je makkelijk anders kan oplossen of waar je verder geen last van hebt, maar CenterParcs is niet goedkoop dus je verwacht toch eigenlijk wel dat alles netjes en schoon is.

Het park is groot. Nu zaten wij best gunstig maar als je aan de andere kant van het park zit is alles lopen bijna niet te doen.
Wij hebben zelfs al elke x de auto gepakt en van de ene parkeerplaats naar de andere gereden als we wilden gaan zwemmen of eten.

Het eten op het park is best prijzig maar wel lekker. Wij hebben 2 avonden bij Vapiano gegeten, 1 dag gekookt en 1 dag bij de ‘wijnbar’ gegeten. Geen wijn voor mij helaas. Ook heb je er een bowlingbaan, gamehal, winkeltjes, heel veel speeltuinen, een boerderijtje en je kan allerlei activiteiten reserveren.

Wij hebben donderdag een soort golfkarretje gehuurd om rond het park te rijden & een mini jeep voor Emma gehuurd zodat zij ook kon auto rijden (hier loop je zelf naast natuurlijk).


Buiten het park is ook genoeg te doen. Zo heb je Disneyland Parijs op 9 minuten van het park zitten. Hier zijn wij dinsdag heen geweest. Voor alle zwangere vrouwen die naar Disney gaan: Vraag om een pregnant bracelet. Dit armbandje krijg je op vertoon van een zwangerschapsverklaring en dan mag je via de ‘gehandicapten ingang’ overal naar binnen. Dit scheelt je uren aan wacht tijd.. Door dit bandje waren wij wel zo door het hele park heen! Maar alles beter dan in die lange rijen wachten met een zwangere buik. Zo blijft een pretpark ook voor ons leuk ;).

Verder heb je op 10 minuten van het park een grooooooooot winkelcentrum zitten. Ik zocht eigenlijk alleen een grote Franse supermarkt maar die bleek dus daar. De supermarkt heet Auchen, als je dit zoekt in je navigatie kom je vanzelf bij het winkelcentrum uit. Maar ook de supermarkt is gigantisch groot. Je weet bijna niet waar je moet kijken.

Er schijnt ook nog een outlet te zitten dichtbij het park, hier zijn wij zelf niet geweest. Wel in en outlet in Lille maar die raad ik niet aan.


Wij hebben 5 leuke dagen gehad in Centerparcs en Disney, nog even met zijn drieën eruit voordat de baby er is.
In september gaan wij weer naar Frankrijk. Ja wel, met een baby van dan 8 weken. Hoe dat verloopt laat ik tegen die tijd weten!

Liefs,
Kirsten

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *