Extra

Vakantie Mallorca

Het is alweer eventjes geleden dat ik een blog schreef maar hier ben ik weer!
Wij zijn weer een paar dagen terug van ons heerlijk weekje Spanje.


Voordat wij op vakantie gingen heb ik natuurlijk het een en ander voor Emma moeten regelen. Ik had eens van iemand opgevangen dat je niet als enige ouder zonder toestemming van een ander mag vliegen met een kind. Dit heb ik toen ik Emma haar paspoort ging aanvragen gelijk gevraagd bij de gemeente. In principe klopt dit. De andere ouder moet toestemming geven hiervoor maar omdat Emma maar 1 ouder heeft (ik dus) was dit niet nodig.

Op 29 april vlogen wij naar Spanje. We waren 4uur van te voren aanwezig op Schiphol. Best vroeg, maar die zelfde ochtend kampte Schiphol met een stroomstoring waardoor het erg druk was. Gelukkig hebben wij geen vertraging gehad en heeft Emma zich prima vermaakt zo in haar buggy.

Deze buggy kocht ik speciaal voor de vakantie voor €60 bij babydump. Niet gesponsord hoor, gewoon zelf gekocht! Voor die €60 heeft het prima zijn best gedaan en hebben we er veel plezier van gehad.


Het was de eerste keer dat ik ging vliegen met Emma. Iedereen waarschuwde mij voor pijn in haar oren en wat ik hier wel niet allemaal tegen moest doen om dit te voorkomen. Lief, maar je kan het toch nooit inplannen hoe iets loopt dus ik zag het vanzelf wel. Zodra het vliegtuig begon met rijden op de polderbaan (wat een eind is dit), sloot Emma haar ogen en ze werd pas wakker toen we al eventjes in de lucht waren. Toen ze wakker was hebben we 1,5uur spelletjes gespeeld op het schermpje van het vliegtuig en Dora gekeken. Vanaf het moment van dalen tot landen heeft ze weer geslapen. Echt, wat een voorbeeld baby!

Nadat we geland waren kwam de volgende struggle, onze koffers én buggy. De bagage band was zo’n 15/20 minuten lopen met een baby van 7 kilo in mijn armen. Geloof me, dat is zwaar. Toen we eindelijk onze koffers & buggy hadden moesten we nog 1,5 uur met de bus naar ons hotel. Ook in de bus heeft Emma heerlijk op mijn en Lesley haar schoot geslapen.


Onze hotel kamer was per-fect! Een aparte slaap kamer, woonkamer met keuken en grote badkamer met bad. Emma sliep in een babybedje dat naast ons bed stond. In de keuken stond een waterkoker, magnetron & koelkast. Super handig natuurlijk om flesjes op te warmen.
Toen we de vakantie boekte kozen we voor half pension, ontbijt en avond eten. Dit vonden wij ook erg handig zodat we wel enig structuur voor Emma hadden op vakantie en we op vaste tijden uit de kamer waren.

Ons hotel grensde aan een leuke boulevard met winkeltjes/restaurantjes waar wij iedere dag overheen liepen. Emma sliep ’s middags vaak in de buggy als we weg waren en als we besloten op het balkon te lunchen sliep Emma in haar bedje.
Ik was eerst bang dat heel Emma haar ritme door de war zal gaan maar dit is totaal niet het geval geweest. Ze werd heerlijk rond 8.30 wakker en was eigenlijk heel de dag vrolijk!


De dagen dat het mooi weer was hebben wij vooral aan het zwembad doorgebracht. Emma in de schaduw en wij in de zon. Het water vond Emma toch nog wel erg koud (oké dat was het ook wel) maar toen ze eenmaal in haar flamingo rondjes aan het drijven was, was dat toch ook wel heel erg leuk!


Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, op naar de volgende!

Liefs, Kirsten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *