baby #2

Tweede trimester

Dit is mijn laatste week in het tweede trimester! Tijd om de blog maar eens te typen.
Daar waar ik bij Emma Lieve echt iedere week een blog schreef + soms nog een extra kom ik daar nu helemaal niet aan toe. Al neem ik ook niet écht de tijd er voor.

Nou, waar te beginnen.

Week 13 t/m 27.
Er is natuurlijk een hele hoop gebeurd! Gelukkig enkel positief.
Met 13 weken deelde wij het nieuws dat ik zwanger ben, en dat wij een kindje verwachtten in juli. Ondertussen is er ook al lang bekend dat dit een zoon is! Emma Lieve moest zelf erg wennen aan het idee, en vond het ook niet zo heel leuk. Ze had liever een zusje gehad.
De nodige tranen en boze blikken zijn zeker gevallen de eerste weken. Gelukkig is ze nu helemaal aan het idee gewend en vind ze een broertje toch ook wel heel leuk.

De babykamer
Rond week 19 ben ik begonnen met de baby kamer leeg halen. Deze diende nog als opslag met spullen die na de verhuizing nog geen plekje gekregen hadden. Op Pinterest heb ik mij uren zoet gehouden met mooie kamertjes kijken. Ik wilde de kamer niet wit laten, dat vond ik wat saai. In het kamertje zit een nisje daar komt het bedje. Op de muur in het nisje en als je binnen komt heb ik een zachte zand kleur gekozen. “Sandy Beach” van Flexa. Ik heb alles in het kamertje (tot nu toe) zelf in elkaar gezet en geverfd. Dan weet ik zeker dat er iets gebeurd ipv dat je afhankelijk bent van een ander.

De commode is een ladekast van de Ikea. De Hemnes. Aan de bovenkant heb ik lieve lade-knopjes van Doing Goods zitten en daar onder gewoon de originele knopjes maar goud gespoten! De muurkleur moest groen worden maar een goede kleur groen vinden vond ik echt een opgave! Het is een krijtverf geworden die ik vond bij de kwantum.

Deze week komt mijn stiefvader helpen met de gordijnen, lamp & wandrekje en dan is het zo goed als echt af! Ruim op tijd, maar dat vind ik juist fijn.

Echo’s
Alle medische echo’s zijn allemaal goed gekeurd. Onze zoon groeit goed volgens ‘het boekje’ en was elke echo nog steeds een jongetje.
Ik kreeg met 23 weken een extra gratis echo bij mijn verloskundige omdat ze nieuw apparatuur kregen en ze dit wilde testen. Super leuk!
Ook werden wij uitgenodigd om een 3/4d echo te doen in Den Haag. Bij Emma heb ik dit niet gedaan en ik vond het zo onwijs bijzonder!
De baby lijkt echt heeeel erg op mijn vriend. Nu al! Sowieso ook een aanrader om een keer te doen, een 3/4d echo. Je hebt nu echt meer een idee wat voor kindje er in je buik zit.

Lichamelijk
Ik heb deze zwangerschap wederom niets te klagen hoe ik mij lichamelijk voel. Wel merk ik dat ik sneller wat kleine kwalen heb, die ik bij Emma ook wat had maar veel later in de zwangerschap. Zo is ver wandelen niet meer voor mij weggelegd. Mijn bekken doen na ver of snel lopen toch best zeer. ’s Avonds zet het maagzuur op. Ik kan mij nog wel herinneren dat ik dat bij Emma ook heel erg had. Zij werd met een mooie bos haar geboren dus wellicht deze baby ook! Mijn buik groeit naar mijn idee niet per se sneller. Maar ik ben mij wel veel bewuster bezig met het feit dat er een baby in zit.


Verder hebben wij een korte vakantie geboekt naar Parijs. Van de zomer gaan we natuurlijk niet weg met een pasgeboren baby. We gaan 5 dagen naar Nature Village (centerparcs) + een dag naar Disney! Nog even herinneringen maken met zijn drieën.
Op Instagram neem ik jullie daar natuurlijk in mee :)!

Over 3 dagen begint mijn 3e trimester! De zwangerschap gaat echt heel snel.
Hopelijk gaan de laatste paar weken net zo soepel als de rest van deze zwangerschap. Een kleine foto-dump van de afgelopen weken!

X Liefs,
Kirsten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *