Dagje uit

PLASWIJCKPARK

Het is weer zomer dus de ‘dagjes uit’ blogs komen er weer aan! Deze keer met upgrade van dreumes naar peuter.


Eind juni zijn Emma en ik samen met een vriendin en haar zoon van 1 jaar naar plaswijck park geweest! Vroeger als klein meisje ben ik hier vaak geweest maar ik kon mij enkel de skelters met stoplichten nog herinneren.

We werden vrolijk ontvangen en na drie stappen lopen stonden we direct in speeltuintje nummer 1. Het mega grote opblaas spring kussen moest natuurlijk als eerst getest worden. Schoenen uit en springen maar. Het is dat er geen ouders op mochten anders had ik zeker weten even mee gesprongen.

Daarna gingen Sil en Emma een rondje in de draaimolen. Alles werd netjes schoongemaakt voor we er in gingen en toen we er uit stapte (Corona maatregel). Na de draaimolen gingen we op zoek naar de dieren! Struisvogels, zwijnen, geitjes, lama’s, Prairie hondjes echt van alles stond er! Super leuk!

Het ging helaas regenen dus zijn we een droog plekje gaan opzoeken. Door de Corona maatregelen mochten ze niet teveel mensen binnen maar ook buiten onder de parasol zaten we droog. We aten een broodje en dronken koffie. Naast het terras was een speeltuin wat Emma haar aandacht trok. Dit was een speeltuin voor kinderen tot 5 jaar dus allemaal lage speeltoestellen etc. Ik liet haar daar alleen spelen en hielt haar vanaf het terras in de gaten.

Toen ze klaar gespeeld was zijn we naar de zwanen trap bootjes gegaan. Zwemvest aan en trappen! Nou ja, wij. Kinderen van 2,5 kunnen zeker nog niet bij de trappers en dat vond Emma erg jammer! Er reed ook een treintje rond. Per wagonnetje zat 1 gezelschap dus je zat niet met onbekende mensen op een bankje. Het treintje rijd een heel rondje park. Het zwembad was helaas dicht. Niet dat we nu lekker weer hadden maar ik was zelf wel benieuwd of dit leuk was geweest voor Emma.

We hebben nog even in een andere speeltuin geweest en toen was het weer tijd om te gaan.

Er is ook nog een binnen speeltuin (ballenbak, klimtoestellen etc) hier zijn wij niet in gegaan maar dit zouden ze zeker heel leuk gevonden hebben.

Ik vind Plaswijckpark zeker geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Sil en Emma hebben zich echt vermaakt en er is genoeg te doen! Als het warmer weer is en het zwembad mag weer open komen wij nog een keertje terug.

Zie hieronder nog wat fijne foto’s van ons dagje uit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *