momlife

Mijn dag met een peuter

Toen ik zwanger was van Emma heb ik op tig banen gesolliciteerd, nergens werd ik aangenomen, super vervelend natuurlijk want ik had wel gewoon geld nodig. Uiteindelijk heb ik besloten vanuit huis te werken. In de weekenden (lang niet alle) werk ik als fotograaf en verder krijg ik via Instagram opdrachten van bedrijven. Onze dag is als wij thuis zijn altijd wel het zelfde, die zelfde dag indeling/structuur werkt voor Emma Lieve erg fijn.


Rond 07:30 wordt Emma wakker, als haar pinguïn (slaaptrainer) dan groen is mag ze mij roepen. Als wij nergens heen hoeven in de ochtend mag ze op de Zappelin app wat filmpjes kijken en spelletjes spelen (iPad.)

Rond 09:00 gaan we naar beneden en maak ik het ontbijt. Nu ze zindelijk is doet ze eerst even een plas op de wc. Als ontbijt eet ze vaak een boterham met chocoladepasta/hagelslag en drinkt ze een glas sap of melk.
Emma op het krukje aan de lage tafel en ik met mijn koffie in de stoel.
We kijken wat TV en Emma gaat zelf met haar speelgoed spelen.

Emma gaat in de avond in bad, als ik moet douchen smorgens blijft zij even alleen beneden. De voordeur doe ik op slot want die kan ze tegenwoordig zelf open maken, en dat is niet perse heel handig. Ik douche geen uren maar roep zeker 3 x “BEN JE ER NOG?!” just for sure.

Om 10:00 eten wij iets van fruit en drinken we nog wat lekkers. Banaan is Emma haar favoriet. Al gaan aardbeien er ook wel heel goed in alleen buiten het seizoen vind ik aardbeien een beetje duur.

Er is bijna iedere dag wel een samenwerking te fotograferen, 9/10 x ‘moet’ Emma daar ook bij op de foto. Als ze geen zin heeft of ze wilt iets anders doen laat ik die even gaan of ik bedenk iets anders creatiefs. Eigenlijk vind ze het altijd heel leuk om te doen en is ze teleurgesteld dat ze niet mag.

Om 12:00/12:30 gaan wij eten. Meestal is dit een boterham maar af en toe geeft Emma aan dat ze wel een tosti wilt of pannenkoeken. Knakworsten gaan er eigenlijk ook wel in. Wel met saus natuurlijk.
Na het eten mag Emma tv kijken en spelen ( eigenlijk staat de tv hier gewoon altijd aan. Stem voor meer schermtijd.)

Tussendoor spelen we nog wat samen, krijg ik Playdoh eten toegediend en daarna ga ik de foto’s die ik in de ochtend gemaakt heb bewerken.
Het selecteren, bewerken en klaarzetten is ongeveer 2/2,5 uur werk. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid foto’s.

Als er nog geen boodschappen in huis zijn gaan we even snel naar de supermarkt hier in het dorp. Het liefst zou Emma alleen thuis blijven maar dat vind ik nog niet zo’n goed idee dus koop ik haar om met het uitkiezen van een toetje.

Ondertussen moest er ook nog een hond uitgelaten en laat ik Emma uit in de speeltuin hier achter ons huis.
Na het rondje lopen en spelen buiten gaan we weer naar huis.
Thuis mag Sterre (de hond) een snoepje en Emma ook, aan het eind van de dag zo rond 16:00 vind ik het tijd voor een rust uurtje en gaan we naar boven. Emma op haar iPad en ik ga de was doen, onze kamer opruimen, bedden verschonen of als dit hier voor allemaal niet nodig is een serie kijken.

9/10 x kookt mijn moeder dus dat hoef ik niet te doen. Om 18:00 kunnen we aanschuiven, super chill, haha. Na het eten mag haar uitgekozen toetje is er nog even tijd om te spelen en dan hop in bad.

Ik wil Emma rond 19:00/19:15 in bed hebben liggen en eigenlijk lukt dit altijd wel. Dan heb ik zelf ook nog een beetje een avond want ik ben elke dag, ieder uur, iedere seconde met haar. En ik ben blij en dankbaar dat dit kan. Maar ook heel blij als ik even van mezelf ben.

Nou, dit is zo’n beetje onze dag. Nu ik het bloggen weer wil oppakken komt dat er natuurlijk bij maar dat vind ik alleen maar leuk. Ik hoop ook dat jullie het leuk vonden weer wat van ons te lezen!

Liefs, Kirsten.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *