Extra

Kinderwagen kopen

Het moeilijkste, naast het bedenken van een naam, is het uitzoeken van een kinderwagen.
Vanaf het begin van mijn zwangerschap hebben mijn moeder en stiefvader gezegd dat zij de kinderwagen voor mij zouden betalen. Dit is ook echt de duurste uitgaven geweest.

Natuurlijk kan je een kinderwagen voor een paar honderd euro goedkoper via marktplaats krijgen maar ik vind het toch wel fijn als mijn mini straks in een nieuwe wagen mét garantie ligt. Kinderwagens variëren tussen de €300/€1300 (en soms nog wel duurder!!!). Echt te bizar voor woorden, maar oké dat terzijde.

Na veel speur en zoek werk kwam ik uit op de ‘Mutsy’. Deze wagen kwam qua prijs-kwaliteit verhouding goed uit de reviews op internet. De kinderwagen was alsnog superduur maar niet de duurste (dus dan is het wel goed, toch?)
En dan zijn er nog duizend miljoen varianten, kleuren en soorten stof. 1 ding wist ik zeker. Ik neem géén roze kinderwagen. Echt als ik iets lelijk vind is dat het.
Maar dus; welke kleur dan? Mijn voorkeur lag eigenlijk altijd al bij lichtgrijs. Dat vind ik wel een chique uitstraling hebben ofzo? Tot ik een legergroene variant tegen kwam. Aaaaaahh moeilijk! Op zaterdag 12 augustus ben ik met mijn moeder naar de ‘Baby en tiener store’ in Capelle aan den IJssel geweest om deze kinderwagen te bekijken. Ik wist de avond ervoor zeker dat ik voor deze groene wilde gaan tot ik in de winkel kwam. Op het plaatje was die namelijk veel mooier dan dat die in het echt was? Pfff irritant 10/10, nu wist ik het nog niet.
Op een gegeven moment viel mijn blik op de ‘Mutsy Evo Farmer Mist’ en wist ik het; dit wordt mijn kinderwagen.

We werden geholpen door een vrolijke homo (sorry meneer als je geen homo bent, hihi). Bij de kinderwagen kreeg ik een gratis draagzak en een €170 tegoedbon. Toen hij mijn blik zag bij de draagzak vroeg die mij of ik liever een regenhoes had voor de wagen. “Ja, graag!!”. Het was ook echt zo’n enorm groot lomp ding wat je op je rug moet dragen. En met mijn 1.63 had ik gegarandeerd op een schildpad geleken.
Van de bon van €170 bestelde ik direct een Maxi-Cosi (zwart) met een roze zonnekapje en adapters om de Maxi-Cosi op de kinderwagen te zetten. Alle spullen worden eind oktober thuisbezorgd! Het liefst had ik het nu al gehad maar dan ging de garantie al in en dat is natuurlijk zonde. Verder kocht mijn moeder nog een roze knuffel doekje van ‘Happy horse’.

Volgens mij heb ik nu echt alle grote dure spullen in ‘huis’.
– Kinderwagen
– Maxi-Cosi
– Ledikantje
– Commode
– Wipstoeltje(s)
– Kinderstoel
en de box.

Nog ongeveer 102 dagen te gaan tot ik eindelijk kan zien hoe ze eruitziet.
Hieronder wat foto’s van de gekochte spulletjes, foto’s van internet want ik heb het natuurlijk nog niet binnen.

Tot donderdag met een nieuwe weekblog!
Liefs Kirsten.

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *