momlife

Emma’s lievelingsspeelgoed.

Daar waar ik vroeger echt een poppen-moeder was is Emma dit totaal niet. Ik nam mijn babyborn overal mee naar toe en speelde zeker tot mijn 12e met de Barbies. Hier liggen de poppen gepropt in een kast en wordt er vooral niet naar omgekeken. Daar in tegen in Emma wel heeeeel creatief! In deze blog laat ik jullie weten waar Emma Lieve (bijna 3 jaar) het liefst mee speelt!


Op nummer 1 staat denk ik echt Playdoh. Ze heeft ook echt al tig potjes Playdoh klei versleten (of open laten staan, die krengen drogen zo snel uit). Ik haal ze wel altijd als er korting is. Ik vind ze voor de volle prijs te duur. Bij Kruidvat of action zijn ze vaak een stuk goedkoper!

Daar naast vind ze het heel leuk om te knutselen met wc rolletjes. Hier maakt ze dan een schatkaart van (open knippen) of een verrekijker (twee aan elkaar plakken) ook lege dozen waar pakketjes inzaten worden omgetoverd tot piratenschip, huis of auto. Ook komt ze zo nu en dan opeens met een getekende pinguïn of geknipte diamant aanzetten. Ze tekent beter dan ik.

Van de zomer hebben wij “washimals” ontdekt. Dit zijn diertjes die je met speciale stiften kan inkleuren en met water weer schoon kan maken. We hebben nu 2 verschillende sets en Emma kan daar echt heel leuk mee spelen. Washimals heb je in allerlei verschillende soorten. Van stoer tot lief.

Vorig jaar kreeg ze voor haar verjaardag een dokter setje van little dutch. Ze maakt elke dag iedereen beter. Pleisters plakken is natuurlijk het leukste. En voor je het weet zit die thermometer achter in je strot 🙂

Het Ikea keukentje is ook eindelijk in trek. Deze kocht in toen ze 13 maanden was geloof ik. Toen was het vooral leuk om met de pannen te smijten maar nu maakt ze hele gerechten. “Saus bij?” “Zout in je koffie mama?” “Wil je tompouce op je brood?” Ja, aanrader die keuken!

Dit jaar krijgt ze heel veel van Playmobil. Ik hoop dat ze daar ook leuk mee kan spelen, al denk ik van wel! Ik heb het herenhuis + inrichting en een boerderij. En vind ze het nu niet leuk genoeg dan komt dat vanzelf wel net als met het keukentje! Ik ben benieuwd of Emma ooit nog transformeert naar een poppen-moedertje maar ik “vrees” van niet.

Dit waren de dingen waar emma het meest mee speelt! Natuurlijk is haar grootste liefde de iPad maar oke, dat zeggen we er maar niet bij ;).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *