Emma Lieve

Emma-update maand 9

Maand negen!

Afgelopen maand kwam ik er opeens achter dat Emma 3 tanden erbij heeft, haar twee voortanden en eentje ernaast. Helemaal geen last van gehad, echt súper fijn!

Waar ze wel last van heeft gehad is de 8’maanden sprong. In deze sprong gaan ze categorieën begrijpen. “Je baby gaat nu, na het nemen van deze sprong, de wereld voor het eerst in ‘categorieën’ verdelen. Hij leert dat verschillende dingen toch zo veel met elkaar gemeen hebben dat ze tot één groep behoren. Ziet hij een poedel, een buldog en een labrador, dan weet hij dat het ‘honden’ zijn. Zo leert hij van alles de gemene deler te begrijpen. Hij begint de wereld in ‘categorieën’ te verdelen – en daar zal hij de rest van zijn leven mee doorgaan!” Nou dat ze maar heel goed alles weet nu wat deze sprong was de ergste tot nu toe. We hebben ‘m wel bijna overleefd!


Van een vriendin kreeg Emma een loopkarretje, ze was en gelijk verzot op. Ze stapt nu al de kamer ermee rond. En als ze niet aan het stappen is staat ze, los wel te verstaan. Dit vind ze zo knap van zichzelf dat ze de hele tijd in haar handen aan het klappen is tot ze weer valt. Voor de moeders die dit lezen en denken; “mijn kind is 8 maanden en kan net zitten” geen paniek, ieder kind op zijn of haar tempo! Emma is enkel alleen een beetje vlug met alles.

Ook was het tijd om de maxicosi uit te zwaaien. Naast dat Emma er als een geplette garnaal in zat, brak ik mijn arm en rug als ik met dat lompe ding moest sjouwen. Ik wist dat dit moment eraan zat te komen dus heb hard gespaard voor een nieuwe échte autostoel. “Je kan hem ook tweedehands kopen” Kán. Maar je weet niet of er een ongeluk mee gemaakt is dus better safe than sorry. Ze vond het geweldig. Tijdens ons eerste ritje van Den-Haag naar Poortugaal heeft ze 30 minuten gezwaaid naar alles en iedereen.

  • En van de autostoel gaan we door naar het fietsstoeltje. Wij kunnen fietsen! Woehoe. Ik heb van mijn moeder en stiefvader een prachtig fietsstoeltje gekregen voor mijn verjaardag, ik ben pas over 3 dagen jarig maar hij zit er al op! De eerste 5 minuten heeft Emma doodsangsten gehad maar daarna was het toch wel leuk. We hebben al veel ritjes gemaakt zo ook naar de Maas waar we samen gepicknickt hebben.

Jullie hebben hem waarschijnlijk al voorbij zien komen maar ik heb van een foto van Emma een portetje laten maken. Ik ben er zo blij mee en wil hem echt nog uitprinten en in een lijstje doen! Vast wel een leuk plekje te vinden om neer te zetten.

And last but not least: afgelopen vrijdag 3 augustus heb ik eindelijk na een jaar twijfelen mijn tattoo laten zetten. Ik had hem al een jaar klaar liggen maar toen ging ik écht. Er viel toevallig iemand uit waardoor ik direct terecht kon. En wat ieder zijn mening ook is; ík vind het mooi. En daar gaat het om!

Dit was het weer voor deze maand, lekker veel gebeurd en gedaan. Op naar maand 10!
Liefs, Kirsten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *