Emma Lieve

Emma-update maand 4

Emma is inmiddels alweer 4 maanden oud.
Afgelopen maand hebben wij twee mijlpalen mogen meemaken!

1. Eerste hapje!
We zijn hier vrijdag mee begonnen, wortel staat de hele week op het menu. De wortel dient als bij-hapje en niet als vervanging voor de fles. De eerste keer moest Emma er nog niet zo veel van hebben. En kon ze heel vies kijken! Vandaag gaan wij voor de vierde keer wortel eten en volgende week mag ze iets anders proberen. Tips? Ik hoor ze graag.
2. Rollen!
Jaaaaa nu écht! Emma kan rollen van haar rug naar haar buik! En dit moet natuurlijk overal geprobeerd worden. In de box, op schoot, tijdens het eten, tijdens het verschonen, in bad en in haar schommelstoel. Niets is neer veilig dus! Oh en dat op je buik liggen is dan leuk voor 3 minuten, en terug rollen lukt nog niet dus ik kom wel aan mijn beweging. Continu terug draaien als je nét weer zit.


Emma is de laatste tijd wat huilerig geweest en ik vermoed dat er nog wat tandjes aan zitten te komen. Ze zit nog niet in de fase om dingen in haar mond te proppen dus de bijtring heeft nog weinig succes. Naast huilerig is er ook kwijl, veel kwijl! En stinkpoep. Hehe

Deze maand ben ik ook begonnen met het afbouwen van het inbakeren. Emma werd te groot voor de puckababy inbakerzak en wilde eigenlijk naar een goedkoop slaapzakje van de Hema gaan. Geen succes. Mevrouw heeft net als haar moeder een dure smaakt en ligt er in eentje van €70. Maar daar blijft t niet bij want ik kocht voor €170 aan slaapzakken die dag. De vrouw van de Prenatal wist zo goed te vertellen dat Emma wel in de slaapzak paste die ik als eerst kocht. Thuis aangekomen verzoop Emma erin en kroop ze zo uit de hals. Omdat die slaapzak wel mee gaat tot dat ze ruim 2,5 is heb ik hem gehouden en een maatje kleiner erbij gekocht. Geen samenwerking of sponsoring hoor. Dit waren gewoon drie ribben en een nier die ik die dag ben kwijtgeraakt pfff. MAAR; ze heeft wel alle nachten van21:00-08:00/09:00 geslapen. Investeren in je nachtrust noemen we het dus maar.

Dit was het alweer voor deze maand! Morgen krijgt Emma Lieve voor de derde keer prikjes. Hopelijk gaat het net zo goed als de vorige keer, dan blijft mijn moederhart enigszins gespaard.
Deze leuke mijlpaalkaarten komen van &MIK

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *