Emma Lieve

Emma-update maand 2

En toen was de tweede maand van Emma Lieve haar leven aangebroken. In deze tweede maand mochten wij via Zwitsal hun nieuwste luiers testen. We kregen een grote doos thuisgestuurd met twee maten luiers en wat producten. Helaas stopte wij snel met het testen van de luiers want voor Emma werken deze luiers niet zoals ik had gehoopt. Ze lekken vrij snel door en dat vind ik voor een pak luiers dat erg aan de prijs is niet kunnen. Wij blijven bij de vertrouwde pampers. Naar mijn ervaring dus zeker geen aanrader!


Deze maand kreeg Emma Lieve opeens een gekke uitslag op haar gezicht. Voor de zekerheid de dokter gebeld en we konden diezelfde dag nog langs komen. We waren nog geen minuut binnen en de dokter kon mij vertellen dat ze “berg” had. Dit is een onschuldig kindereczeem wat vrijwel alle baby’s krijgen. Na een weekje vaseline lanette smeren was het gelukkig weer over! Jammer genoeg kreeg ze het na die week voor het gemak ook nog eventjes in haar haren dus waren we weer zoet met een ander zalfje smeren. Het is een eczeem dat niet kriebelt dus Emma heeft er geen last van gehad, hele zorg minder.

Op 5 december is Emma haar vriendinnetje Caitlyn geboren. Mijn vriendinnetje Sharon en ik scheelde 5 dagen in de zwangerschap. Emma werd alleen 17 dagen eerder geboren en Caitlyn 8 dagen later, nu schelen ze dus nét geen maandje. Toen Caitlyn een weekje oud was zijn we op kraamvisite geweest en leek Emma wel een reus! Dan zie je echt hoe snel een baby groeit.
Beide meisjes zijn inmiddels alweer gegroeid en Emma tikt nu zelfs de 5kg aan!

 

Ook wonnen wij via Instagram hele toffe dingen! Zoals deze babygym. Wauw wauw wauw! Zó tof gemaakt. Dit is de limited edition kerst-editie. Als we willen kunnen we nog nieuwe speeltjes eraan bestellen. Ik wacht er nog maar even mee omdat ik niet weet of Emma er echt mee zal spelen.En kijk Sterre toch zó lief kijken naar Emma. Echt waar Emma is, is Sterre. Als ze de kans krijgt trekt Sterre de sokjes uit om aan haar voeten te likken. En als Emma boven aan het huilen is, is het huis te klein en moét Sterre er naar toe om te kijken of alles nog wel goed gaat.


Dit toffe geboortebordje shop je bij @abouthoutanddeco. Naast deze geboorteboordjes kun je daar ook een foto op hout laten maken of zoals wij ook lieten doen; Emma haar geboortekaartje als drieluik (hier nog geen foto van gemaakt!)

Super kwaliteit en heel leuk om als decoratie neer te zetten.


Ik betrap mijzelf er steeds vaker op dat ik Emma steeds zo groot aan het kijken ben. “Hoe zal ze eruit zien als.. wat zal het leuk zijn als ze kan zitten/kruipen/lopen. Laat ik vast een winterjas voor volgend jaar bestellen” laatst moest ik afscheid nemen van kleding maatje 50. Even een hart breek momentje hoor.. Emma heeft dus rustig een paar dagen met een croptop gelopen omdat ik er nog niet aan toe wilde geven. Sorry Em. Ene kant wil ik zo graag weten hoe ze is als ze ouder is maar de tijd die geweest is komt nooit meer terug. Elke dag lijkt ze te groeien en kijkt ze weer wat wijzer. Krijgen we een brede glimlach of een moeilijke frons.

Zelfs Emma haar eerste sprongetje is al geweest én heeft ze haar eerste prikjes gehad..
Ik denk dat ik zelf stiekem wel harder kon huilen dan dat zij deed bij het consultatie-bureau. Ik vond het zo onwijs zielig.. Gelukkig heeft ze er helemaal niet zo’n last van gehad.

Dit was Emma haar tweede levens-maand :-). Omdat ik redelijk veel foto’s maak van Emma lijkt het mij wel leuk om binnenkort een nieuw foto-dagboek online te zetten. Ook ben ik zelf weer begonnen met mijn fotografie. Lijkt het jou leuk om een foto-sessie bij mij te doen? Neem dan even een kijkje op mijn site voor mijn portfolio en de tarieven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *