Emma Lieve

Emma Lieve 1 maand

Hieperdepiep hoera!

Emma Lieve is vanavond alweer een hele maand op deze wereld. En ik ben dus alweer een hele maand mama. Mama van de meest geweldige baby die ik mij kan voorstellen. Zó lief zo onwijs mooi en zo zoet. De mooiste maand van mijn leven en tegelijkertijd de meest onzekere maand.

Toen Emma geboren werd had ik nog nooit een baby langer dan een kwartier in mijn handen gehad. Nog nooit een luier verschoond en hoefde ik nooit midden in de nacht mijn bed uit. Ik wist niet hoe je een babybedje moest opmaken of hoe veel cc melk een baby mag drinken. Hoe houd je een baby vast in bad? En in een tummytub? En dat je iedere dag de flessen en speentjes moet steriliseren wist ik al helemaal niet..

Nu een maand later kan ik met mijn ogen dicht haar luier verschonen. Denk ik, ik ga het niet testen voor de zekerheid. Emma Lieve in het badje doen is best een uitdaging. Sowieso heb ik over een tijdje gespierde armen omdat je een spartelend lijfje rustig moet houden, zorgen dat ze niet kopje onder gaat en ook haar haren moet wassen, maar hey het lukt en daar gaat het om! Samen douchen vindt ze nog het allerleukste dus dat is eigenlijk ook best handig.

Inmiddels ken ik ieder huiltje en weet ik of ze een speen wilt, eten of gewoon nóg meer aandacht. En als dan nog niets helpt lopen we lekker een rondje door de kamer of zingen we (ik) een liedje. Na 8x “in de maneschijn” slaapt ze dan uiteindelijk wel.
En natuurlijk weet ik ook wel dat het iedere dag weer een nieuwe dag is en je niet weet wat komen gaat maar ook die dagen kunnen wij samen aan.

De 4 weken dat mijn moeder thuis was om mij te helpen met Emma zitten er sinds afgelopen maandag op. Gelukkig is Emma de meest rustige baby die ik mij kan voorstellen en lukt het ook prima alleen. Je krijgt ook opeens zo veel handigheid als je moeder bent. Je baby een fles geven, zelf eten en drinken, een gesprek voeren met een vriendin in een restaurant en reageren op wildvreemde mensen? Dit kan ik allemaal tegelijkertijd tegenwoordig. Nu nog onthouden dat je je kind elke dag tot ze 4 jaar is vitamine-D druppels moet geven en ik ben geslaagd :).

Oh, en koude koffie is op zich ook best lekker hoor #momlife

Emma slaapt nu al ruim 9 dagen de nachten door! Van 00:00-08:45, en oh wat word je dan trots en uitgerust wakker! Ik zie haar de laatste paar dagen ook echt de wereld verkennen ze bestudeert je gezicht als ze bij je ligt en kijkt al rond naar wat er allemaal in de box ligt.
Een maand met enkel en alleen hoogte punten.
Want hoe zwaar het soms ook is als ik haar gezichtje zie is alles weer goed.

Ik wil ieder maand een Emma-update plaatsen en tussendoor nog wat andere leuke blogs/gastblogs.
Voor nu was dit maand 1, mijn eerste maand als mama.
Nog even een Emma spam hieronder;

Tot de volgende blog!

Liefs, Kirsten

Eén reactie

  • Dagmar

    Ik kwam je tegen via de Zwitsaltestactie, en later via een website waar je verhaal stond. Mijn situatie is iets anders dan die van jou, maar wordt altijd zo blij als ik verhalen lees van jonge mama’s die het zo goed doen. Er zijn al zo veel vooroordelen, ga zo door!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *