Extra

De naam

De naam, het moeilijkste om te bedenken tijdens je zwangerschap.

Ik heb al ongeveer 5 namen gehad die het sowieso zouden worden en tóch weer veranderd naar iets anders. Wil ik 1 naam? Wil ik meerdere namen? Spreek je die ook uit? Of enkel een roepnaam? Ga ik der vernoemen? Móeilijkkk.

In deze extra blog vertel ik jullie welke namen het iig NIET zijn geworden.

Jongens namen:
Deze zijn het natuurlijk allemaal niet geworden maar dit was mijn lijstje;

– Milan
– Mees
– Lucas/Luuk
– Noud
– Levi
Verder dan deze zes namen kwam ik niet.
Als het een jongetje geweest zou zijn had hij waarschijnlijk Milan geheten met als tweede naam “Rein/Reinder” zo hete mijn opa die afgelopen april is overleden. Opa heb ik verteld dat ik zwanger ben, en dit zonder vriend zou doen, toen hij in het ziekenhuis lag. Zijn reactie erop was; “ach die krijgen we ook wel groot.” Ik vond het dus heel mooi dat als het een jongetje zou worden hij als tweede naam die van mijn opa mocht dragen.

Meisjesnamen (die het ook niét zijn geworden);
(Niet op volgorde!!)
– Sofie
– Liv
– Fay
– Julia
– Roos
– Noa
– Benthe

Dit lijstje is al een stuk langer als het lijstje met jongensnamen. Waarschijnlijk heb ik er nog meer in gedachten gehad maar ik kom er niet meer op. “Fay” was de eerste naam die in mij naar boven kwam. Een Engelse naam je spreekt het zo lief uit en het staat weer stoer. Uiteindelijk vond ik hem toch wat minder bij mij passen. “Sofie” deze naam wilde ik als kind zelf hebben, volgens mij heb ik heel wat kinderen in de speeltuin wijsgemaakt dat ik zo hete (gênant haha).. Sofie staat alleen heel hoog in de namen lijst en ik denk zomaar dat ze met 6 andere Sofie’s in de klas zal komen. “Liv” deze naam stond heeeel lang boven aan tot er een baby storm kwam en 9/10 baby’s zo genoemd werden, okeee laat maar weer. “Julia & Roos” vind ik gewoon mooie namen, nog steeds. Mocht ik toch niet bij de naam blijven die ik nu heb kan het zomaar een van deze twee worden. “Noa & Benthe” zo hete twee super leuke stage kindjes die ik in de klas heb gehad op de opleiding die ik voor fotografie gedaan heb.

Bij het bedenken van een naam kom je er achter hoe veel personen je eigenlijk niet aardig of mooi vind, ik zal de namen niet opnoemen dat is ook zo lullig als dat gelezen word.

Welke naam het nou uiteindelijk geworden is? Dat zien jullie vanzelf wanneer ze geboren is.
Mijn gezin en beste vriendinnen weten het stiekem al maar voor de rest houd ik het graag nog even geheim.

Wat vinden jullie een mooie meisjes naam?

Liefs, Kirsten

7 reacties

 • Sonja Bosma

  Ja moeilijk. Ik werk in de kinderopvang dus heb bij elke naam wel een associatie. We hadden Naomi,Stijn en Maud al…met allemaal een tweede naam( Nadine, Thijmen,Daniek). Dus wat zou nr 4 worden? Voor een jongen Niek Fedde…maar het bleek een meisje. Manlief vond bijna niks leuk. Ik had nog Kiki, Bregje,Aukje,yfke….maar het is geworden: Milou Charlotte. Milou is stoer…hollands..je hoort het hier niet veel en je kan het niet afkorten. Ben heeeel benieuwd naar jouw naam!!!!

 • Vera Roling

  Mijn dochtertje van 6 maanden heet Milia Elisabeth, vernoemd naar mijn oma (MIets) en mijn moeder (liLIAn), 2e naam is de naam van de moeder van haar vader (lekker ingewikkeld, mijn inmiddels ex-vriend’s moeder dus).

  Wat ik ook mooi vond is Eloïn (spreek je uit als Eylowin)

 • Meintje

  Voor de toekomst is Liv mijn favoriet ook Mila is een van mijn leukste meisjesnamen vind ik erg leuk stoer kort en lief net als Elin

  voor een jongen zou ik het niet echt weten Dex en Vik vind ik wel leuk

  je inspireert me echt …
  sinds mijn coming out in april en niet weten of ik een relatie wil geef je me steeds meer geloof dat het ook alleen kan ook al is jou verhaal anders Xx

  • Kirsten93

   Ik vind voor een jongen Dex inderdaad ook heel leuk! Kort en stoer.
   En natuurlijk kan je het alleen! Al het zware is dubbel maar al het leuke ook. Alle liefde van het kindje gaat naar jou en daar haal je de kracht vandaan om ook de zware dingen alleen te kunnen. En anders; we weten niet beter! Als er wel een partner was geweest waren er ook minder leuke momenten. Je zal niet minder van het kindje houden en andersom ook niet. Komt zeker goed!

 • Rochella

  Ik vind t toch wel grappig. Mijn meisje heet Sofie en i know, populaire naam. Maar Emma is net zo populair en staat al heel lang op nr 1 in de top 10 haha.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *