Emma Lieve

De kraamweek

Emma Lieve is vanavond om 18:14 alweer een hele week bij ons. Een week die voorbij gevlogen is, het voelt zelfs nog sneller als een week zwanger zijn.

Mijn moeder mocht bij mij in het ziekenhuis blijven slapen dus dat was wel super fijn. Om de drie uur kwamen er zusters kijken hoe het met Emma en mij ging (Jep ook gewoon snachts natuurlijk) Emma haar luier werd verschoond en omdat ik borstvoeding wilde gaan geven hielpen de zuster mij met het aanleggen van Emma. Dit lukte helaas elke keer niet zo goed maar aangezien ze nog genoeg reserves had vanuit mijn buik maakte dit gelukkig niet uit.

De volgende dag bleven ze mij helpen met het aanleggen van Emma Lieve, helaas is ze 1x verkeerd aangelegd en kreeg ik daar enorm veel last van. Om 18:00 mochten we lekker naar huis en haalde mijn stiefvader ons op.

De eerste nacht zonder zusters in het ziekenhuis was enorm zwaar. Hoe moet ik nou een kind verzorgen? Ik wilde haar zo graag borstvoeding geven maar beide borsten deden zo enorm veel zeer tijdens het voeden dat ik écht niet meer kon. Emma huilde en huilde maar dat ze honger had en ik stond huilend melk met de hand te kolven om het maar via een spuitje te kunnen geven. Door de stres die ik had omdat ik haar niet normaal kon voeden kwam de melk ook niet echt op gang. Als je borstvoeding geeft mag je geen speen geven (dit stond op een blaadje uit het ziekenhuis) Emma Lieve had zo enorm veel zuigbehoefte dat ik echt niet anders kon om haar gewoon die speen te geven, en stil was ze. Ik was dood op, ik kon niet meer. Ik appte mijn moeder dat ik dit echt niet ging doen die borstvoeding en de volgende ochtend stond ze om 08:00 bij de plus om een bus Nutrilon te halen. Wat een enorme opluchting was dit. Ik zag wat ze binnen kreeg en dit deed mijn moederhart echt goed.

Die ochtend om 09:00 kwam de kraamhulp, Nienke. Een leuke, lieve vrouw die mij de komende 6 ochtenden van 09:00-12:00 zal helpen met Emma Lieve. Omdat ik thuis woon is het puur moeder en kind zorg, Emma in het badje doen of in de tummytub, voeden, aankleden, temperatuur meten en al die dingen. Bij mij meet ze door middel van een oorthermometer wat mijn temperatuur is, of mijn baarmoeder alweer terug zakt en wat mijn hartslag is. Gelukkig had ik geen hechtingen dus dat circus is over hihi.

Tijdens mijn kraamweek heb ik de eerste visite ontvangen maar ik heb zeker nog niet de behoefde veel mensen om mij heen te hebben. Zeker niet als het geen directe familie of mijn beste vriendinnen zijn. Dus mocht ik niet op je appje gereageerd hebben, ik weet nog niet wanneer ik er aan toe ben :)!

De afgelopen drie avonden nam mijn moeder het eventjes over. Ik ga zelf rond 19:00 lekker naar mijn bed en Emma Lieve blijft beneden. Mijn moeder geeft haar dan haar flesje rond 21:00 en brengt haar om 21:30 naar boven. Daar slaapt ze lekker door tot 00:00 en krijgt ze haar laatste fles van de avond. ‘S nachts komt ze uit zichzelf tussen 02:00-04:00 nog een keer om voeding en dan de volgende ochtend. Het is op zich best te doen zo lang ik maar voldoende rust neem. Ik ben iedereen maar vooral mn mams enorm dankbaar dat ze zo goed help(t)(en.) Wat dat betreft is het écht heel heel heel fijn om nog thuis te wonen.

Door het bevallen is mijn stuitje gekneusd en was het vooral de eerste dagen een enorme klus om te gaan staan/zitten. Er ging zo veel energie zitten in het enkel uit een stoel zien te komen dat ik er echt moedeloos van werd. Nu gaat het gelukkig al een stukje beter. Ook nu 3 dagen enorm last van stuwing, maar wauw wat een partij mooie borsten krijg je daar voor terug zeg hahah. Pamela is er niets bij.

Emma doet het verder super goed, ze is heel zoet en tevreden. Ik kan mij geen leven zonder haar voorstellen en zal altijd voor haar vechten, wat er ook gebeurd.

Nou dit was zo’n beetje mijn eerste week. Een week die vooral bestaat uit héél veel kroelen en dat ga ik nu weer doen.Leuk dat jullie weer mee hebben gelezen en tot de volgende blog!

Liefs,
Kirsten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *