Extra

Daar is ze dan!

Daar is die dan, de lang verwachte blog kan eindelijk online!

Deze blog heb ik al een paar weken geleden geschreven, soms weer een beetje aangepast en kon nu eindelijk gepost worden want mijn meisje is geboren op: 06-11-2017

Ja, waarom zou je wachten? Vanaf 37 weken mag je op de wereld komen dus die 3 tot 5 weken langer in een krappe buik liggen zal ik ook niet doen nee.

Haar naam is:

Emma Lieve Blok.

Oke, even een uitleg. De naam Lieve hoorde ik in een Nederlandse serie. Ik vond dit direct zo’n onwijs mooie naam. Alleen overleed dit kindje binnen 2 weken waardoor ik weer onwijs twijfelde, toch bleef de naam mij achtervolgen. Lieve kon niet als eerste naam want dan heb je het begin van een brief. Lieve Emma, Lieve Kirsten, Lieve sinterklaas. Nee dat werd het niet dus Lieve werd al gauw naam nummer twee. Nu had ik dus wel een tweede naam maar der roepnaam was nog éen groot vraagteken. Emma stond op mijn namenlijstje. Sofie stond boven aan maar er kwamen opeens zo veel Sofie’s op de wereld dat die naam af viel.

Op een gegeven moment kwam mijn vriendinnetje Lisa; “Kir weet je welke naam je moet doen, Emma!” Ja die staat ook op mijn lijstje maar ik twijfel nog. Een paar weken later kwam mijn vriendin Lesley; “Kir ik vind Emma ook echt een onwijs leuke naam”

Beide wisten ze niet van elkaar dat ze deze naam hadden doorgegeven aan mij en ik vond dat zo bijzonder. Ik wist het dus zeker. Emma Lieve. Dit word de naam van mijn dochter.
“Normaal gesproken” bedenk je de naam samen met je man/vriend. Die viel bij mij natuurlijk weg en ik heb ondanks dat ze het niet van elkaar wisten de naam bedacht met mijn twee beste vriendinnetjes.

Emma zal haar roepnaam zijn maar ik wil haar af en toe ook Lieve noemen. Dit omdat ik het leuk vind om twee namen voor haar te hebben. Ik ken meerdere kindjes met dubbele namen waarvan de ouders beide namen los van elkaar gebruiken. En naar beide namen wordt er geluisterd dus dat scheelt!


In de tijd dat ik zeker wist dat Emma haar roepnaam zal zijn kwam de namen top 10 online. En ja hoor, daar stond Emma. Opgeschoven van bijna onderaan naar nummer 1. Typisch. En ik zei nog zo “ik wil geen naam
dat boven in de top 10 staat.” Ik wilde ook niet meer wisselen haar naam voelde goed dus jammer dan.

Nou dit was dan het moeilijkste om echt geheim te houden tijdens mijn zwangerschap. Eerlijk gezegd is dit ook niet helemaal gelukt hoor. Een paar personen heb ik verteld hoe ze zal heten waaronder natuurlijk mijn vriendinnen en familie.


Dit was het voor nu.
Er zal later een bevallingsverhaal online komen en natuurlijk een foto! (Die foto post ik gewoon los op  de Facebook pagina van Mijngelukje)

Wij gaan nu heerlijk genieten met zn tweetjes
Mijn gelukje is geboren.
Mijn onaangekondigd wondertje.

Liefs,
Kirsten en Emma Lieve.

3 reacties

 • Felicia

  Wow meid gefeliciteerd met je kleine meid!!!
  Ik heb al een deel gehoord via medley ze was plaatsvervangend zenuwachtig……alsof zij mama werd maar dat is alleen maar leuk denk Ik dan. Heel veel sterkte nu mrt het aansterken na je bevalling en geniet van je kleine wondertje wat nu lekker bij je in je armen ligt!
  Wat de naam betreft …….zolang jij het maar mooi vindt, jij bent ten slotte degene die het het vaakst gaat zeggen. Geniet van je mooie meid Emma lieve !

 • Anne

  Gefeliciteerd met je mooie dochter! ❤️

  En lieve Emma Lieve, welkom op deze wereld en gefeliciteerd met jouw mama! Want van alle mama’s op de wereld heb jij de allersterkste gekregen. Jij bent haar grote geluk, maar zij is ook jouw geluk! Je hoeft nooit te twijfelen aan hoeveel liefde ze in haar hart heeft voor jou en dat ze er altijd voor je is. Wat er ook gebeurt.

  En inderdaad nu heerlijk genieten van elkaar! Je kunt niet genoeg knuffelen met je baby

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *