Zwanger week ..

Zwanger week 13

Dinsdag 16 mei had ik mijn 2e echo op de planning staan. De wekker ging om 8:15 en daar waar ik normaal nog drie miljoen keer snooze, schoot ik nu direct mijn bed uit.
Om 9.30 moest ik bij de verloskundige zijn en ik had er zooooo’n zin in!

Elke 4 weken dat je bij de verloskundige komt moet je je daar wegen, echt het leukste stukje van dat moment. Ik had echt het idee dat ik wel 40 kilo was aangekomen want mijn vreetbuien van de afgelopen weken waren niet normaal. Tot mijn verbazing was ik NIETS aangekomen, niets?! Hoe dan. Niet dat ik nu van plan ben mij dagelijks vol te proppen met roze-koeken, bami en patatjes maar het was wel even fijn om te zien.
Daarna mocht ik op de “behandel tafel” liggen en kreeg ik de koude gel op mijn buik. Van heel blij word je dan toch opeens onwijs zenuwachtig. “Wat nou als het hartje niet klopt?”. Deze vraag schoot 1 seconde door mijn hoofd. Gelukkig kwamen toen de verlossende woorden van mijn verloskundige; “Ja hoor, ik zie een kloppend hartje!” Fieeeuw! Dat zijn echt de beste woorden die je maar kan horen als je zwanger bent.

Het was al een echt kindje! Wat onwijs gek om te zien.
De baby was enorm aan het bewegen en zwaaien met zijn/haar armpjes en benen. Heel raar om dit wel te zien maar nog niet te voelen in je buik. Ook ligt mijn placenta naar voren waardoor ik mijn baby waarschijnlijk later ga voelen dan normaal. Jammer! De verloskundige liet ook eventjes het hartje van de baby horen, wat gaat dit ongelofelijk snel te keer zeg maar wat heerlijk om het te horen.
Zoals een vriend van mij zei: “Dit is gewoon een meesterlijke oldschool hardstyle plaat!!”
Niet dat ik thuis ben in die muziek maar ik kon het er wel uithalen hahah.

Verder gaat met mij alles goed. Nu het warme weer steeds weer komt aanwaaien baal ik wel van die extra reukvermogen in combinatie met openbaar vervoer..
Of als mensen een slechte adem hebben, zelfs al zitten ze 10 meter verder.. Can’t handle.

Dit was het voor deze week!
Liefs,
Kirsten

Eén reactie

  • nelleke

    Geweldig. Mooi he om het hartje tehoren en wat een kabaal idd. Een fijne zwangerschap verder op na de volgende bezoek aan verloskundige.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *